taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 1. Januar 2012

Sretno vam bilo ovo tek načeto mlado ljeto...






U ovoj noću smo bili smo pustolovi pred vratima sna. Osjetila sam tvoju nježnost u zagrljaju  mladog mjeseca i djevičanskog izvora vremena. Oćutila sam tvoju blizinu u titrajima srebrenkastih struna koje se poigravahu sa mojim srcem. Bio si sjenka i bio si tu, bio si svjetlost i u dubini duše si me pozivao na ponoćni tango. Krenuh tajnovitim stazama kristalnog labirinta punog zrcaljenja nekog prijašnjeg vremena. Vidjeh pucanje opne i rađanje sunca, oćutih toplinu vrela mladosti, dotaknuh kapljicu u kojoj se smjestio cijeli svijet. Stajao si na obali Mnemozinine rijeke još okupan sjećanjima koja su blještala trenutkom ovog sna. Iza mjeseca u dubini beskraja vidjeh siluetu svirača kako prebire po strunama gitare. Prepoznah uličnog trubadura iz naše mladosti i stavih želju u šešir koji je ležao na zvjezdanom tepihu kojim krenuh do rijeke da se utopim u uspomenama. Ponoć je odbrojavala tonove u ritmu tanga koji smo davno plesali pod kišom zvijezda uranjajući u mirise svitanja na trgu cvijeća. Zakoraknuh u trenutak buđenja opijena zvukovima prošlosti i melodijom ovog sretnog jutrenja u novom snu. Ti stojiš još uvijek na obali sjećanja, bereš ruže u dubini duše i slažeš ih u kalež trenutka da ljubav ne nestane u bujici rijeke zaborava koja čeka na duše koje kreću stazama vječnosti. Noćas vidjeh tri gracije, tri ljupke, dražesne, umiljate sestrice, tri kćeri Zeusove, tri znamena cjelovitosti Venerina vjekovanja, tri duše sjedinjene u zvijezdu vodilju na beskrajnom nebu našeg postojanja Aglaja, Eufrazija i Talija lepršaju u duši sretnog čovjeka i u Silvestarskoj noći otvaraju njegovo srce svevremenu, daruju mu treperavost božanskog žara, šapuću mu romorom osjećajne ponornice neka  zaboravi tugu, neka  uroni u ljepotu ljubavnog plamena, u kapi rijeke vremena, u kristale svjetlosti, milovidnosti i radosti. Osluškujem  glas trojstva u sebi, čujem cvrkut nebeskih ptica u krošnji svijesti, u zagrljaju ove noći odsanjah ljubavnu baladu. Otvaram oči, na horizontu se rađa dan, ti ulaziš u sobu i na uzgalvlje stavljaš buket plavih ruža i ja opet vidim san koji odsanjah u ovoj noći mladog  mjeseca.
Budim se sretna u praskozorju novog vremena i kličem cijelom svijetu, svim ljudima ...Ljubite se...Ljubav je mamac za Božje anđele, ljubite se i  budite sretni u ovom mladom tek načetom ljetu.



Keine Kommentare: