taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 17. November 2011

Čuvarica sna...Nad nama ponovo bdije čuvarica sna, tajanstvena snovolovka koja nas oslobađa od noćnih mora, onih utvara koje su nam, dvije godine, krale sreću. Bilo je to vrijeme tihog umiranja u strahovima, nestajanje u trenucima, bez sjećanja tih nježnih čuvara, na vratima vremena. Živjeli smo neki tuđi život, nismo to više bili mi. Jedino je ljubav ostala vjerna svom izvorištu u nama i branila nas od potonuća u bezdanu bez snova, prosipajući na naše duše zvjezdani sjaj. Noćas u zavjetrini sna vidjeh čaroliju satkanu od mjesečevih niti i kristalne jasnoće. Nježan veo, koprena na obroncima jave je sakrivala nemire srca spuštajući se na uzdrahtale misli. Jedna jedina misao, slobodna kao zvjezdani orao je odlepršala u ovu noć punog mjeseca. Osjetih radost probuđenog djeteta, osjetih radost u pjenušavim rukama skitnice puna lica i pustih odlutalu misao da pomiluje njegov osmijeh. I bilo ja kao nekada, bilo kao u vrijeme poezije ruža, samo su umjesto leptirića svilenkastih krila i bijelih latica iz oluje ruža pred srcem plesale zalutale iskre pozivajući me još jednom na bal, na slavlje osjetila. Utopih se u plesu sjena, vidjeh čuvaricu snova kako ogrnuta čipkom pleše kao ponosna djevojka iz dalekog Toleda. Zaustavih srce na obali korita mraka, obuzdah u sebi one drevne nebeske vrance da srce ne odjezdi kao nekada u neku izmišljenu bajku, ka onoj dalekoj zvijezdi. Otvorih okna zrelosti i osluhnuh sonatu ove čarobne noći punog mjeseca. Skupih uspomene u svjetlosni zagrljaj budnosti i zatvorih kapije odsanjane mladosti. Noćas je ljubav bila drugačija nego prije, dragačija, a uvijek ista, nježnija u svom postojanju, mirnija u svom darivanju biserne ogrlice koja se kao kozmička zmija ovijala oko moga srca. Na prozoru, koji me je branio od zime koja je grlila grad svojim bijelim dlanovima, se naslagahu znakovi trenutka. Kristalne suze neba, paperje prosuto iz jedne dječje bajke, je na oknu zrcalilo pejsaž moje sretne duše. Upisah jednu jedinu riječ, upisah ju zvjezdanim slovima i utonuh u san. Jutros mi se, u prvim zrakama dnevne svjetlosti, sa okna koje me još uvijek dijeli od paperja noćas dolutalog u grad, smiješi čarolija noćašnjeg slavlja osjetila. U kristalnim suzama neba, zaustavljenim na vitražu želja, blješti srcem ispisana LJUBAV.1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Ti si sretna žena...!jer stvaraš poeziju svog vremena...i svojih divnih izvora..znanja.emocija.srca,ljubavii ljepote trenutka i tvoj sretan trenutak je ljepota svakog dana ..xy.