taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 11. Februar 2010

Metafizika uma ili tek naše neznanje?



Jutros pronađoh u mail- boxu čudesno sjedinjenje pjesme Tina Ujevića "Igračka vjetrova" i predivnih fotografija koje se uvlače u srce i zauvijek ostaju u duši.......

Uživala sam u toj ljepoti i podijelila je sa nekoliko virtualnih prijatelja. Kasnije vidjeh da se moja misao o tom čarobnom doživljaju pojavila na portalu Magicus i osjetih još veću sreću čitajući komentare ispod tog topica. Objavljen je bez mog imena, bez naznake da je uvodna misao moja, objavljen je na portalu koji piše o duhovnosti, objavljen je u svijetu koji moje misli nije vrednovao, ali ostavio je duboke tragove u dušama koje to pogledaše, u dušama koje me osudiše da kradem tuđe misli.

Dok lutam ovim virtualnim svijetom susrećem ljepotu, nježnost, snagu, iskrenost, čitajući čujem i vidim "DUŠE" stavljene u eter, osjećam njihovu dobrotu, dodiruju me napisane misli kao lahor spoznaje, mirisi raspjevanih srca, okusi vremena. Divno je uroniti u imaginarnu dušu ovog čudesnog svijeta i osjetiti sudjelovanje u njemu, spoznati lakoću postojanja, čuditi se čudesnim stihovima i naučiti biti tek nevidljiva malena struna, malena kapljica u ovoj fontani iskrenja vječne ljudske ljepote.

Pogledajte taj video na ovom linku, video nas uistinu uvodi u tajnovite sfer vjekovanja vjetra i mi postajemo dio njegovog vječnog plesa.

http://magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=39101

Keine Kommentare: