taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 24. April 2011

Ljubav u Fabergeovoj pisanici........





Ulazim u trenutak svitanja i promatram Fabergeovu pisanicu u koju se slijeva jutarnje sunce. Satkana od porcelanskih niti prisjeća me na čipke iz Toleda. U tom malom eliptičnom prostoru se zrcali ekliptika sunca i pisanica živi ljubavlju koju rođenjem dobih u naslijeđe. Pod utjecajem plesa planete  mijenja se scenografija njene nutrine. Doživljavam evoluciju u mimohodu trenutaka, prolazim sve faze rađanja i umiranja vremena. Okrutnost ili samilost? Milijuni godina su prohujali u vječnom letu za sljedećim trenutkom. 13 000 tisuća godina je prohujalo od zadnje kataklizme svemira. Civilzacije su se rađale i umirale, ostale su sjenke u sjećanjima na njih, kalendari ispisani u kamenu vremena. Hoće li se ispuniti proročanstvo uklesano u mramor vjetrova koji stižu sa juga jednog kontinenta. Smanjuje li se omotač koji nas brani od uljeza u našu atmosferu? Vrti li se planeta sporije nego prije? Sunce uranja u svitanje uvog uskršnjeg jutra i dokazuje vrtlog u kojem već miliunima godina sudjelujemo.



Iz pisanice se širi miris ruža zaostalih iz oluje srca. Zemlja pleše svoj nezaustavljivi ples u svom vrtlogu i vrtlogu najveće zvijezde naše galaksije i trenutke pretvara u prošlost nedozvolivši nam da zakoračimo u budućnost. Sunčane zrake uranjaju u naša srca, šire se tijelom kao i alkemijski eliksir nas sjedinju sa božanskom krvi. Mi smo tek kapljica u tom svetom krvotoku, kapljica koja u sebi zrcali cijeli svemir, evoluciju, rodoslovlje porijekla. Ljubav je tu u nama i oko nas, ona se ogleda u sve četiri sile koje djeluju u ovom aquatoriju želja, žudnji, čežnji i nadanja. Približavamo li se uistinu sudnjem danu? Hoće li se uistinu dogoditi zgušnjavanje energije do nulte točke u kojoj će sve u jednom jedinom treptaju oka zastati, hoće li se tada otvoriti porte sanjanog Raja, hoćemo li tada svjesno zakoračiti u bezvremenost, vratiti se u trinaesti eon u kojem je rođena svjetlost? Dok pišem promatram horizont i spoznajem vrtnju planete, trenuci se kotrljaju u bespuće Božjeg sna. Očima uranjam u veliku ružičastu kuglu i osjećam iskrenje kristala u venama.



Nutrinom se širi toplina zagrljaja duše i tijela. Osjećam ljubav, blagost u njenom postojanju i snagu u njenom djelovanju. Svaki novi treptaj oka je novo uskrsnuće, nova spoznaja, novi san. U vrtu se čuje cvrkut ptica koje pozivaju na jutrenje srca. Sa obližnjeg crkvenog tornja zvona pozivaju na jutarnjicu, a planeta me svojom vrtnjom odnosi u nedohvatljivu budućnost. Sretna sam jer živim u ovom ovdje i ovome sada u kojem se zrcali vječnost koju treba znati osjetiti osjećanjem osjećaja. Osjećam je, dakle živa sam!

http://umijece-vremena.blogspot.com/

Keine Kommentare: