taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 14. April 2011

Psi laju, a karavane prolaze.........





U ovom praskozorju promatram karavanu oblaka koja dolazi s juga i ulazi u luku trenutka. Bijele ptice i sunčana koplja rastvaraju ogrtač noći i propuštaju svjetlost u moje zjenice. U protekloj noći sam slušala lavež pasa i pitala se čije karavane to prolaze snovima. To je bila samo iluzija snenog uma, psi su lajali na mjesec, duša se hranila pričama iz davnina, a jutro je donijelo galiju punu tvoje blizine na obalu svitanja.
Jedan anđeo je izronio iz tkiva svemira i svojim dahom pokrenuo lađu vremena. Zaustavih pogled na iskri trenutka i shvatih da su Anđeli nebeske ptice, utkane u sjenku svjetlosti, nevidljive, ali uvijek prisutne, ne ostavljaju trag prolaznosti, a prolaze karavnom snova do pravog odredišta želja. Dalek je put do zapadnog neba kada će te nebeske galije utonuti u ljubičasti san i za ljudsko oko naputiti ovo plavetnilo beskraja da južnoj na polutki svijeta ponovo zaiskre zlatne niti nebeske spirale, da začuju dinamiku vječnosti i sretan cvrkut sjenice. Miris zenita se širi osjetilima, osjećam toplinu vrtnje nebeskog vretena i uranjam u srčane klijetke da osjetim, uistinu osjetim, snagu zlatnoga reza i krenem uzdrhtalom rijekom ka zadnjoj točki zlaćane spirale u kojoj bdije tvoje oko nad mojim trenucima. Ulazim u krug tvog pogleda i zaustavljam se na obroncima svitanja i volim ovaj dan u kojem se sretna budim, dozvoljavam srcu da diše i da kristalnim slovima novu baladu o ljubavi piše. U daljini se čuje lavež razigranih pasa, onih koji su noćas lajali na mjesec, pasa koji nikome ne misle zlo, pasa koji svojim lavežom tek prisjećaju na staru arapsku poslovicu i dokazuju da nebeske galije jedre beskrajem i slijede osnovni zakon prirode, vrtnju nebeskog vretena i njegovu dinamiku. U daljini pas laje, a karavane bijelih oblaka prolaze ostavljajući podne u sretnom srcu. Da, divno je osluškivati lavež sretnih pasa i osjećati da njihov lavež šapuće istinu o srcima njihovih gospodara, istinu koje se gospodari odriću, istinu zbog koje izdaju sebe, istinu zbog koje su zatajili  NJEGA onda kada su pjetli treći puta najavli zoru. Sa raspela vječnosti se čuje jecaj umirućeg srca, titraj svevremena iz kaleža bezvremena........OPROSTI IM GOSPODINE!!!!!!

http://sretan-trenutak.blogspot.com


http://magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=60545  

Keine Kommentare: