taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Samstag, 22. Mai 2010

Fizika duše.

"Sa velikom sigurnosti smijemo izjaviti da najplodniji razvoj ljudskog postojanja izvire iz one točke svemira u kojoj se susretnu različiti oblici razmišljanja" Wener Heisenberg.



Kao moderni Ikarus letim ka suncu i probijam veo prostora- vremena i ulazim u treptaj oka posljednje istine. Osjećam san, fantazmagoriju dubokog Finnegans Wake snivanja, sjedinjujem se sa povjesti čovječanstva i spoznajem sve njene trenutke u ovom jednom jedinom. Vidim jedninu u iskrama svjetlosti ljepote, ženskost u Joyce- ovoj muškosti, yin koji oplemenjuje yang, vidim Leopolda Blooma i njegove metamorfoze pri lutanju Mobbot Street- om i spoznajem porijeklo života.
U tišini iza vremena, na otoku vječnoga mira, u jednom sretnom treptaju oka vidjeh drvo spoznaje koje obasjano unutarnjim suncem baca sijenke na sve strane svijeta, sjenke koje postadoše putevi ka trenutku u kojem se sjedinjuju prošlost i ovo nepostojeće sada, trenutku u kojem se samo sanja budućnost, kolaž, slika proizašla iz razlomljenog zrcala svijesti, oštećena nepravilnim lomljenjem svijetlosti u kristalnoj prizmi postojanja.




Vidim vrtnju nebeskog vretena, osjećam spiralnu dinamiku svijesti i promatram animu i animusa u vječnom zagrljaju yin- yangova kruga, taj bezvremeni ples svjetlosti i tmine  Zaustavljam se na kristalnom mostu koji sjedinjuje svijet mistike i znanosti. Sretna promatram beskraj iz Ikarusove perspektive i pričinja mi se da vidim suze svetoga Lovrijenca, treptaj nebeskoga oka pun zvjezdane prašine, treptaj u kojem se sjedinjuju sve energije u jednu jedinu, u ljubav čovjeka prema čovjeku. Osluškujem suptilne tonove svjetlosne muzike koji me grle vječnošću u ovom sretnom trenutku svjesnog postojanja, u osjećanju osjećaja ljubavi.
Nebo pjevuši, if Tomorrow Never Comes, i više nije važno hoće li doći, jer ako i ne dođe, ja osjetih u ovom trenu sjedinjenje duše sa svjetlosnom dimenzijom bespuća, vidjeh pobratimstvo bića u svemiru, doživjeh kraj i početak svijeta, postadoh sudionikom vječnosti u ovom jednom jedinom trenu budnosti.   
Da to je ona točka u svemiru u kojoj se susreću ljubav, vjerovanje i znanje, upijam ljepotu ovog čudesnog treptaja oka, trenutka, tog jedinog djelića vremena u kojem uistinu živim svoj život!

http://dinaja.blog.hr/

Keine Kommentare: