taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Samstag, 22. Mai 2010

Iskrice sna



Male iskrice u tišini sna nastale,
na zvijezdanom putu malo zastale
zaigrane pred licem slijepe istine
blješte bojama tajanstvene daljine.



Dijete vremena, laganog koraka,
postaje dijete davnih snoviđenja
i traži tajnu drevnoga postanka,
udaljava se od lažnih vjerovanja.



Pruža ruku ka nevidljivom suncu,
na dlanu se zrcali ljepota purpura,
blješti život na sanjanom vrhuncu
u zagrljaju krila treperavih leptira.

6 Kommentare:

shadow-of-soul hat gesagt…

ajme, CARICE, ovo je FIREWALL za sva copy-paste bla-bla preseravanja ... za sva prekopiranja tvojih izričaja, jer ti si jedina - ona prava, svoja - ja!

i znaj, da ovom pjesmom sve si rekla i još jednu obožavateljicu(stalnu) si stekla, a kad mi se čavao i slika ukažu u palačinki, znaj da ću i ja završiti u (imaginarnoj) pinki ("pinka" ti je znak korupcije - te naše teške krvopije)

shadow-of-soul hat gesagt…

:) sorry, puca me shema rime: a,b, a, b,

a, a, b, b, ili ... ? :)

Unknown hat gesagt…

draga moja ovo je pjesmica izrasla na dah, onako jednostavno zaronih u dubinu sebe i osjetih sjedinjenje mistike i znanosti.........osjetih djete u sebi, ono djete koje je nekad pisalo rimu i tražilo sklad...ova pjesmica mi je danas dokazala da to dijete još postoji i da su mu dlanovi puni onih drevnih sutona........a srece puno uzdrhtalih leptira....:-)))

shadow-of-soul hat gesagt…

shema rime :) čiste zanatlije .. blažene naše zanatlije, obrtnjakovići kao Bačani sa najboljim cipelama u Zagrebu ili Linea, sa najboljim kostimićima u Zagrebu i okolici... :) neću spominjati Image Haddad.. ili bilo koju trade mark... ali.. :) da volim luksuz - volim... :) jednog dana ćemo opet zaploviti luksuznim valovima ovog svijeta :)

Unknown hat gesagt…

a,a, b,b pa onda a,b, a,b pa onda a,b,b,a, b,a,b, a,b,a.....nekada davno sam pisala i sonete......uh to je bilo vrijeme oluje ruža......

shadow-of-soul hat gesagt…

pa svaki tvoj izričaj, svaka tvoja riječ- to je riječ svile, jedne delikatne duše.. jednog svjtla koje osvjetljava ono što svatko od nas može učiniti - pokreni se.. okreni se... hvala ti,da postojiš i da me čuješ ovim binarnim cod-ovima :)