taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 13. Mai 2010

Ljubav nježna kao lahor MediteranaMediteran je kapija kroz koju odlazimo i kroz nju se ponovo vraćamo na početak snoviđenja.
Na hridi vjekuje hram, pored njega idilična uvala ribarskog sela, tišinom dotaknuta tajnovita močvara, putujući cigani, livade pune lavandinih cvijetova, pune mirisa timijana, kadulje, ružmarina i konja, mala kavana i njeni pjesnici i slikari, isprepletene istine, mitovi i legende skupljeni u ovaj trenutak koji traje već milionima godina. Zastadosmo pored hrama i osjetismo dašak mistrala koji već svojim imenom miluje prirodu i rađa klimatske uvjete, jedinstvene i uvijek drugačije od drugih, mistral vjetar Mediterana, vjetar koji se sa mora koritom velike rijeke širi cijelom Provansom i u toj predivnoj oazi, punoj čudesnih boja i mirisa, mjenja raspoloženja ljudske duše. On je deseta Muza koja dotiče pjesnike i piše himne sebi i ljubavi u čast. Ovdje na hridi plešemo s njim, slijedimo njegovu dušu, a on slobodan i sam, kao cvijetna galija, lebdi nad morem i čisteći nebo utire nam put ka srcu zemlje drevnih trubadura. Uskovitlanim laticama tka tepih ispred nas i mi koračamo između iluzije i stvarnosti, plešemo leptirov ples koji nas uvijek sjedinjuje u svjetlosni zagrljaj, u dimenziju istinskog postojanja. Ljubav iznjedrena iz drevnog Apolonovog hrama, ta iz svjetlosti duše izrasla svjetlosna dimenzija, je uvijek tu i tamo, ona gradi nevidljive mostove među ljudima, da stvarnost postaje bezimeni grad na lagunama, naš grad, biverzum u univerzumu, luka smirenja, pješćane plaže, vinogradi, polja lavande, trg mirisavog cvijeća, trg cvrkutavih ptica, život tako jednostavan i lijep.

http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://dinaja.blog.hr/

Keine Kommentare: