taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 18. April 2010

Alegorija trenutka, moj vilinski svijet



Pokušavam slijediti Vrijeme, tog nestalnog i svojeglavog Boga i tako uspijevam oživiti prošlost u trenutku svjesne spoznaje. Gubljenje dodira s vremenom znači trenutak smrti, jer tada se vrijeme povlači iz tijela i prepušta ga zaboravu.
"Živi trenutak, osjeti vrijeme u sebi, oživi prošlost u djeliću trenutka koji postaje budućnost i pamti, pamti slike koje se pri tome zrcale u tvom umu." čujem glas istine i misaona slika trenutka postaje trenutak sam.
Prisjećam se jezera istine i otoka sreće na vrhu planine i moje prve ljubavi. Tamo smo vjerovali u ljubav i živjeli trenutke sreće. To je bilo prekrasno vrijeme bez vremena, samo trenutak koji se kao vječnost širio oko nas i sjedinjavao sve što je bilo i što će biti.
Iako je bila zima mi smo sanjali san Ivanjske noći i vilinsku radionicu, zamišljali vile koje tkaju danje svijetlo, željeli smo zaustaviti vrijeme, ali nismo uspjeli preskočiti Ivanjsku vatru i zauvjek ostati zajedno.
Trenutak sreće je ostao samo lijepo sjećanje.
Vraćam se vilinskom svijetu, ali ovaj puta drugačije. Zatvaram oči i misleći sama stvaram trenutak. On uistinu postaje kristalna kugla u kojoj iznenada vidim četiri dobre vile, koje nečujne kao vječna straža bdiju nad mojim životom, skrivene u ovom trenutku u kojem trajem. Satkane iz materije davnih snova one su prozirne, ali ipak spoznatljive. Njima osjećam težinu moga tijela, moje vrijeme, prostor i tijek pokreta koji me nosi ka sljedećem trenutku.

Nazivam ih imenima Svijest, Ritam, Dinamika i Energija.



Svijest mi odaje težinu tijela kojom zauzimam mjesto u Ritmom osviješćenoj Dinamici iz koje proizlazi Energija kojom krećem ka budućnosti koja me poziva da napustim tišinu iza vrata vremena. Naučivši gledati srcem, moje unutarnje oči usitnjavaju rijeku vremena u blješteće kapljice koje označuju moj osobni prostor i on sjaji svetom zvijezdom zatvorenom u kuglu harmonije moje svjetlosne dimenzije, mog prostor- vremena.

http://umijece-vremena.blogspot.com/

http://dinaja.blog.hr/2008/11/index.html#dan1

Keine Kommentare: