taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Samstag, 17. April 2010

Neutrino, tkivo duše svijeta.


Naša stvarnost je višedimenzionalna, tvrde znanstvenici danas i otvaraju nam sve veći broj puteva ka njenoj spoznaji. Nema reinkarnacije izvora iz kojeg smo krenuli na ovo dugovječno putovanje evolucijom. Izvor je samo jedan jedini, energija je samo jedna jedina, ona ne treba posrednike, ona sama iz sebe izrasta i razljeva se svemirom i grli svakog čovjeka, svako živo biće, svaku travku i postaje život. "To je svojstvo još nedokućenih, najsitnijih struna iz kojih smo mi i univerzum satkani. Tri kvantna broja su nam dokazala postojanje kvanta, najmanjeg paketića energije. Na Deskartesovim koordinatama prostora ta tri broja određuju njegovu trodimenzionalnost, ali još uvijek ne potvrđuju svjetlosnu dimenziju vremena, sretan trenutak u kojem dolazi do skoka, postojanje tog čudesnog nevidljivog Boga u prirodi, nazvanog kvant." govore nam danas sanjari znanosti pišući svoje poetične eseje o svjetlosnoj dimenziji našeg postojanja u univerzumu.

Jedan čovjek je u svom intelektualnom ludilu, tražeći tkivo svoje duše u beskraju mikrosvijeta, otkrio i četvrti kvantni broj, dokaz za rotaciono gibanje elektrona. To je, za sada, još uvijek samo misaoni dokaz postojanja dimenzije vremena u atomima, dimenzije koju Wolfgang Pauli nažalost nije nikada uspio pronaći u sebi. On je naslutio i postojanje neutrina, drugi su njegovu slutnju dokazali dokazavši da je neutrino u stalnom međudjelovanju s materijom, on ju stvara i razgrađuje u istom trenu, neutrino je tkivo vječnog zagrljaja duše i tijela.


Neutrino, najmanja uistinu dokazana čestica, je danas kandidat za dokazivanje svojstava tajnovite tamne energije, koja čini najveći dio univerzuma i djeluje na njegovo širenje. Bez električnog naboja neutrino se spušta sunčevim zrakama u našu atmosferu i prolazi nevidljiv i neosjetljiv kroz nju, ulazi u zemlju i prolazi kroz nju, ulazi u naša tijela, prolazi kroz njih i ponovo se vraća u beskraj i bezvremenost svjetlosnog zagrljaja neba. Neutrino putuje neopažen univerzumom i našom plavom ljepoticom, miluje nas svojim nevidljivim dlanovima. Možda je ipak u njemu skrivena tajna čudesne energije koja je stvorila svijet.


Drugi znanstvenici su istovremeno uspoređivali dokazane matematičke simetrije u prirodi sa Bachovim sonatama i pronalazili slične ritme u gibanju najsitnijih čestica atoma, ritme koji su im odavali da je univerzum u svom nastajanju sličan nebeskoj harfi i da svojim treptajima sklada simfoniju životu. Umjeće skladanja glazbe je medij izričaja onog neizrecivog u nama. Proizašla iz čovjeka i njegovog osnovnog ritma, muzika je akustična slika umjetnikove duše. Svijet atoma se sve više i više uspoređiva sa virtualnim orkestrom, a u tom atomarnom sustavu čovjek, satkan od titrajućih struna, čovjek pun svjetlosti i snova, postaje jedan od instrumenata na sceni velikog svjetskog teatra. Osjetimo ritam u sebi, spoznajmo ga ritmom disanja, odkucajima srca, treptajima misli, plesom osjećaja i postanimo svjesni iluzije vječnosti i beskonačnosti koja se krije u konačnosti našeg fizičkog tijela, svjesni svjetlosnog zagrljaja, svjesni inače nečujne simfonije univerzuma u čijem skladanju mi svojim postojanjem sudjelujemo. Oslobodimo li se crkvenih dogmi, oslobodimo li se posrednika koji nam prevode Božje riječi, oslobođamo i tijelo iz okova čvrste materije, okova koje nam neki posrednici svojim neznanjem nameću. Tada ćemo spoznati da naše tijelo nije samo oklop u kojem živi naša duša. Tijelo i duša sjedinjeni u našem unutarnjem svemiru nam dokazuju postojanje božje iskre u nama, iskre koja nas sjedinjuje sa univerzumom. Kada to spoznamo i osjetimo tada osjećamo da ni plava planeta, naša majka zemlja po kojoj, često nesvijesno, koračamo nije nesalomljiva, osjećamo njenu krhkost i ranjivost i onda možemo svijesno sudjelovati u ekologiji i slijediti nove trendove u zaštiti okoliša. Jedino iz nas samih možemo poštovati i slijediti zakone po kojima je nastao svijet u kojem tako jednostavno i ugodno živimo, iz nas samih možemo osjetiti da sudjelujemo u stvaranju i širenju energije saonog tajnovitog izvora sa početka priče, osjećamo je u sebi i postajemo uistinu slobodni u bespuću Božjeg sna, slobodni pustolovi koji mogu zaploviti, kao Proustova Galija puna još neotkrivenog blaga, ka izvoru svijesnosti spoznavajući da smo dio tog čudesnog sna i da u nama samima treperi energija Stvoritelja, da smo dio duše svijeta, da univerzum nije suma djelova nego cjelina koju svojim svjesnim sudjelovanjem u sretnom trenutku spoznaje, u zagrljaju svjetlosne dimenzije stvaramo.

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=21824


Keine Kommentare: