taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 11. März 2010

Duša noći


Stoji, gotovo nepostojeća, nestvarna na platnu života, čudesna žena trenutka, duša noći, srce ljudskih snoviđenja. Lebdi plavim poljima i vraća se izvoru da upije ljepotu, da nahrani dobroga vuka, vučicu majku u sebi i da opet lebdi nošena željama, žudnjama i čežnjama, da se mirisna spusti u nečiji nemiran san, da svojim svjetlsosnim zagrljajem ušutka i pripitomi vukove koji zavijaju u njihovim noćima u snu bez sna. Kao zvijezda padalica ponekad zatreperi u nečijim očima, kao vjetar sa svjetlosne planine miluje usnulo lice nekoga spavača, briše kristale tuge sa zaleđenog lica, češlja kosu neke sanjalice i stavlja dijadem od bisera na zamišljeno čelo.
Smije li dotaknut usnula srca? Kako probuditi ono što je već davno zaboravljeno?
Tajna prošlog vremena miruje na licu usnule žene. Pokušava se sjetiti, ali ova noć je jača od uspomena. Jedno divno dugo toplo ljeto budi mirise lavande i duša noći miluje usnulu ženu i prisjeća je na jedan davni san. Žena zagrli vjetar sa svjetlosne planine i nošena nebeskim vrancima odjezdi u beskraj, osjeti širinu ljepote i sve tajne svijeta kao nježnost boje, kao miris lavande, kao vječnu istinu u ljepoti sna.
Jučer je sve bilo mrtvo i nepokretno, a ona noćas osjeća ljepotu mirisa, lavanda i jedno davno dugo toplo ljeto doploviše čudesnom rijekom sjećanja u ovaj trenutak buđenja u snu.
Sve što je nekada bio umor, bjeg od nje same, bjeg od trenutka sve to se odjednom pretvorilo u život. Miris sna mrvi nepostojanje. Žena udahnu novi san, njen san, lijepi san, mirišljavi san iz davnih snoviđenja.

Keine Kommentare: