taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 7. März 2010

Sonata o svjetlosti


Osluškujem čarobne tonove simfonije vremena i uranjam u tu svjetlosnu dimenziju istinskog postojanja. Osjećam dlanove majke mudrosti, svojim rukama me grli majka nad majkama, Sofija, ona koja je svjetlom nad svjetlima neživoj materiji udahnula dušu. Vječna tema, vječnih mudraca, tema koju često dotiću neobrazovani, pišu o njoj nedovoljno obrazovani, citiraju tekstove drevnih mudraca oni koji tekst sami sebi nisu raztumačili, zbog toga ga možda nisu potpuno razumjeli, a to je tema koja svojom duhovnom alegorijom čovjeka, čovjeka u čovjeku neprekidno podsjeća na važnost značenja duševne slobode i vraća ga na početak priče o nastanku svijeta. Bog reče, neka bude svjetlo i bi svjetlo. Čujem glas sa početka priče, osjećam taj izvorni imperativ u sebi i postajem svjetlo i uzdižem se iz donjih sfera životarenja u više sfere istinskog postojanja. Znam da tada nikada ne napuštam početak, ne živim nametnutu nam ideologiju materijalizma, jer osjećam da materija u svojoj dubini ima dušu i svojim titrajima sudjeluje u skladanju simfonije vječne svjetlosti.
Želja za Svjetlom?

Što je želja za svjetlom?
Ne postoji želja za svjetlom jer nema čovjeka koji živi bez svjetla, nema čovjeka koji živi u tmini, ne smije postojati želja za svjetlom jer svjetlo je ljubav iz koje je iznjedren čovjek, svjetlo je jednostavno čovjek stvoren na sliku i priliku drevnog izvora vječne svjetlosti. Govore nam da čovjek bez želje ne stiže do viših sfera samosvijesti, tako šire strah i nerazumjevanje drevne mudrosti, a želja mora postojati jer želja, žudnja, znatiželja je težnja ka dohvaćanju nedohvatljivih širina, dubina, daljina još nepronađenog izvora svjetlosti iz kojeg je čovjek izrastao i postao čovjekom. Svjetlost je svojim titrajima utkana u čovjeka, svjetlost je stvorila čovjeka, svjetlost je čovjek, to čudesno mnogodimenzionalno biće, jedino biće koje je spoznalo da je svjetlost stvorila ovaj svijet i čovjeka u njemu. Čovjek svojim svjesnim postojanjem u svemiru sklada simfoniju svjetlosti i širi svjetlosni zagrljaj univerzumom.

Keine Kommentare: