taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Mittwoch, 20. Oktober 2010

Varijacije na temu, agonije, ekstaze i inicijacija duše u zagrljaju emocionalne energije.





Kada se zapale oči neba, kada zasvjetle svemirske krijesnice, osjetim zagrljaj emocionalne energije i prisjetim se drevnih antičkih priča i Diogenesa koji je svijećom u ruci tražio čovjeka. Slikarica Josephine Wall je drevnoga mudraca gledajući ga očima svoje duše vidjela kao djete, ono vječno dijete koje u čovjeku budi emocionalnu energiju, pali iskrice na unutranjem nebu i pokazuje mu put ka sretnim trenucima postojanja u kaosu svakodnevice. Na nježnim brežuljcima Toscane doživjeh noć punu nebeskih i zemaljskih krijesnice, noć koju je moj suprug ovjekovječio u svojoj knjizi "U traganju za izgubljenim Narcisom"  i promovirao 19. 04, 2010- te godine. U sjećanju još uvijek blješti slika tog svjetlosnog mora kojim smo koračali ka zvjezdama sretnih trenutaka tog nezboravnog posjeta zemlji renesanih umjetnika umijeća življenja.Kvantna polja svijesnosti su se punila paketićima emocijonalne energije i dokazivala istinitost mikrokozmičkih zakona.  To je bilo vrijeme sretnog buđenja u zagrljaju ljubavi, vrijeme u kojem sam vidjela sve ono oku nevidljivo, čula sve ono svijesti nečujno, osjećala osjetilima neosjetljivo. Pričinjalo mi se kao da plovim na svilenkastoj galiji želja i da mi krijesnice neba osvijetljavaju put ka bezvremenoj luci drevnih snoviđenja. Dječak očiju boje sna je šaputao tišinom da ne uznemiri anđele koji su nas odvodili u kristalni dvorac na vrhu svijeta, da tamo osluškujemo kako nebesko cvijeće otvara svoje latice i osjetimo mirise tek naslućivane ljubavi. Sa njegovih dlanova su k meni letjeli zlaćani leptirići ostavljajući svjetlosni trag njegove duše u kristalnoj kugli tog sretnoga trenutka.




Vidjeh zrcaljenje zakona zlatnog reza u Nautilusu iz kojeg sam rođena, vidjeh dinamiku zlaćane spirale mog emocionalnog sazrijevanja u biće koje se hrani energijom emocija, vidjeh bijele golubice i svjetlosni most između zemlje i neba. Emocionalna energija se zgušnjavala u vulkan sreće i razljevala tijelom puneći osjećane ponornice tirajima žudnji želja. Tada sam naslutila zagrljaj mikro i makrosvijeta u tijelu koje više nije bilo čvrsta materija otrgnuta iz energetskog polja univerzuma, osjetila sam još uvijek nemjerljive kvantne skokove osjećanja osjećaja i titraje misli. Dijete u meni je sa svijećom spoznaje u ruci pronašlo i probudilo misaono- osjetilno- osjećajnog čovjeka u mom nutrinjskom svemiru.

"Umijeće svakodnevnog pokreta" Dijana Jelčić, Kapitol, Zagreb, 2006.
poglavlje "Pledoaje našem emotivnom umu" str, 73.
  
Slike, Josephine Wall

http://umijece-pokreta.blogspot.com/
http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://zlatni-rez.blogspot.com/

Keine Kommentare: