taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Dienstag, 29. Juni 2010

Varijacije na temu, agonije i ekstaze u kristalnom krugu postojanja.




Kada izranjamo iz svakodnevice i odlazimo na putovanje beskrajnosti novih spoznaja uranjamo u vrtlog nebeske preslice i koračamo svjetlosnim mostom među planetama. Plava ljepotica i mjesec lutalica nam postaju suputnici i sugovornici na stazama bezvremena. Jezik kojim tada govorimo je kao koža, koju obostrano dodirujemo. Njegove riječi su prsti koji završavaju svojim vršcima na mom tijelu i uranjaju u dubinu, u srž postojanja. Naučio me je ponovo voljeti razgovore koji se pretvaraju u suptilni doživljaj obostranog pripadanja u dijalogu bez krize i unutarnjeg konflikta. Mi plešemo u svjetlosnoj dimenziji sretnog trenutka, u prostor- vemenu osobnih ideja, iskrimo u vrtnji nebeskog vretena, osjećamo tajnu šifru našeg genoma i sve je "deja vu" efekt i sve je uvijek novo, u treptaju oka koji se ponavlja i traje. Ljubavna novela je uvijek priča o ljubavi sa sretnim završetkom. Ona često izgleda kao unaprijed određen program, kulminirajući zaplet situacija koji se mora odživjeti da bi na koncu ljubav pobjedila. Jeftini ljubavni romani hrane duše nesretnih, iz njih nastali filmovi povećavaju kvotu gledaoca, prelaze u sapunice koje zaglupljuju nacije. Naš život nije novela, nije ni roman, nije ni poezija, naš život je vrtlog prostor- vremena i zagrljaj duše i materije, naš život je kristalna rešetka iznjedrena iz preslice sudbine.
"Izađimo iz kruga vremena " reče
"Uđimo u krug ljubavi " rekoh.
To je bio trenutak otkrivanja nove strane svijeta, potpuno sjedinjenje u savršenstvu snova. I više nisu potrebna pitanja:
" Voliš li me? ", a još manje odgovori:
" Ja te volim."
Ljubav je peta dimenzija, sila teže u mikrosvijetu svijesti, graviton u strunama osjećanja osjećaja, ljubav je svjetlosna dimenzija u kojoj se grle duša i tijelo, prostor- vrijeme u kojem je sve ljubav i mi više ne uptrebljavamo tu već pomalo "otrcanu riječ". Nova strana svijeta i naše peto godišnje doba, život u punom sjaju slobode i demokracije srca je u svakom praskozorju novi izazov utjelovljenom umu. 
"Zavoli dan u kojem se budiš, zavoli misli i sjećanja, dozvoli srcu da diše i onda ćeš znati da li je moj glas budućnost koju želiš." šapnuh u svjetlosni krug postojanja.
Kristalno jasna slika trenutka zatreperi u očima boje sna.

http://dinaja.blog.hr/

Keine Kommentare: