taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Dienstag, 28. September 2010

Varijacije na temu, agonije, ekstaze i inicijacija duše u zagrljaju kristalnog sna.






U zagrljaju znanosti i umjetnosti, u zagrljaju slikarevog sna, u beskranju ovog kristalnog sna, u dubini misaonog oceana, u Atlantidi drevih snoviđenja iskri se bijela svjetlost istinskog postojanja. Uranjam u taj plavičasti sjaj, dodirujem kristale misaonih niti i svjesna sam da tom koraljnom arhipelagu ne vidim kraj. Koračam labirintom kristalnoga sjaja i osjećam da će se u sljedećem trenutku u mojoj svijesti nešto veličanstveno zbiti. Postajem struna tog čudesnog zagrljaja, osluškujem šapat tih šutljivih učitelja, grli me njihov blješteći snop, odnosi me u beskonačnost, na bezvremena strop.  Svjetlost šutljiva i nijema tišinom svojom moju dušu gladi,  iz tog dodira izaranja uvijek novi kristalni sloj, svaki titraj energije snova moju svjesnost sladi, u spoznaji iskri stara utopija kao novih fotona roj. Koralji plešu, delfini , ti bezvremeni stražari na portama utopije, svojim pokretima vrata spoznaje otvaraju, u dubini svijesti niće novo kozmičko cvijeće, titrajima svojim vrtlog nebeskog vretena stvaraju, a duša i tijelo se grle plesom nezaustavljive sreće. U tim dubinama probuđene svijesti spoznajem da nema živuće materije krute, da sve je energija razigrana, da me ona odvodi na spoznajne pute, na svjetlosna križišta prošlih i dolazećih dana. Pružam dlanove ka kristalnom snu, dodirujem eonima titrajuću energiju iz koje izrasta piramida na, mojih osjećanja osjećaja, dnu. Uranjam u sliku iznjedrenu iz maštovite svijesti umijeća umjetničkog kista, postajem dio te čarolije, sjedinjujem se sa sjenkom umjetničke duše koja u ovoj čudesnoj slici blista.

Kolaž misli iznjedren iz umijeća umjetnosti Gilbert Williams i mojih drevnih snoviđenja o utopiji izgubljenog kontinenta.

http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://fenomenologija-sna.blogspot.com/

Keine Kommentare: