taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 24. Juli 2011

Flakon ljubavi...







"Deja vu" buketa mirisa iznjedrenog iz ružina ulja sa polja vječnosti me vraća u žižu postojanja. Dogodilo se prije početka vremena, dogodilo se da bi se dogodilo vrijeme, da bi se dogodio prostor, da bi se dogodila svijest svijeta i čovjek. U vrtlogu kaosa, u fraktalnoj geometriji vječnosti, u titrajima struna nepostojanja se rodila ljubav. Jedna je malena svjetleća točka, dotaknuta nevidljivom rukom sijača zvijezda, zatitrala i raspukla se čudesnom snagom u miliarde iskrica koje su zaplesale svoj vječni ples bezvremenskim bezprostorom nastajućeg prostor- vremena. Ples svjetlosti i tmine u bestežini svevremena, u nutrini sveprostora, u spiralnoj dinamici srca svemira izroni zlaćanu nit koja sjedini sve točke u cjelinu postojanja, u ljubav. U tom gnostičkom trenutku se u kristalima svijesti zazrcalo cijeli svijet. Duša ljubavi se uvlačila bezglasno u iskrice svete krvi i umnožavala se grleći svijest i podsvijest, dva suprotna pola našeg postojanja. Sve je izrečeno dušom ljubavi rođene iz zjenice svemira i obgrljene svilenkastim velom postojanosti, sve je zgusnuto u gradu sanjajućih knjiga ispisanih slovima snova. Osluškujem tihi zvuk ljuljačke vremena i prolazim kroz galeriju sjećanja odrastajući do djeteta zaljubljenog u ljubav. U požutjeloj fotografiji prepoznajem lik ljubavi odjevene u odore rađanja i umiranja, ideokinetička slika ljepote i lakoće postojanja u ovoj romansi koju živim. Na pješčanom žalu uspomena blješte znamenja duše ljubavi  i prisjećaju me na ljubičastu svjetlost onih jutrenja koja su se krila iza čempresa na groblju bezimenih. Sa Botticelieve slike, iz zagrljaja pjeska i pjene izranja ljepotica koja mi daruje kristalni flakon u koji je pretočila filozofiju mirisa Amor i Psiha, parfem koji je stvorila mješajući vonj tijela u zanosu ljubavnog čina. Duša ljubavi nas sjedinjuje u biverzum nedjeljivosti, otkriva nam tajne snova koje u njedrima noći sanjamo. Njena snaga nas vezuje u trenucima samoće, razotkriva nam misteriju svjetlosnog zagrljaja i osvjetljava zvjezdane staze našeg vremena. Svojim glasom zgušnjava sve prohujale jadikovke u himnu sreće, svojim dlanovima svira rapsodiju našeg ljubičastog sna. Smiruje oluje na bespučju oceana, zaustavlja vjetar sa orkanskih visova i pretvara ga u lahor jutrenja u pramaljeću žudnji. Ona lepršava poput bijele golubice svojom besmrtnosti gradi most između obala naše rijeke života, vječna u vječnosti ona zaustavlja pješčane oluje u pustinji osjećaja i odnosi nas na smaragdnu oazu doline tvoga djetinjstva.  U svojoj besmrtnosti ona uspavljuje demonicu trenutka, omamljuje ju u pečini zaborava.  U sebi osjećam titraje tvoga srca, čujem šaptavu svjetlost tvoje duše i izgovaram ono što osjećam:
"Ćutim te sjajem mog nutarnjeg sunca. Slušam te dušom, gledam te srcem i doživljavam te kao samu sebe. Ti se mirisom ljubavi zrcališ u meni kao što se ja zrcalim u tebi."


http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://nebesko-vreteno.blogspot.com/


Keine Kommentare: