taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 24. Juli 2011

Zatravljena snoviđenjem...






Omamljena sunoćavanjem u Venerinom carstvu, uzdrhatala od nježnosti trenutka uranjam u vrijeme prije vremena, živim veliku gala predstavu na pozornici sanja. U purpurnom srcozorju jutrenja na elizejskim poljima duše, podno Olimpa snova u zahrljaju srebrenkaste rijeke vječnosti čuvarica Selenina  hrama prosipa kapljice ljubavi otrgnute iz sunčane ekliptike. Osluškujem pjev bijeloga labuda koji izranja iz žudnje i božanskom nježnosti ljubi Ledu darujući joj mirisne plodove duše. Na obali, na hridi usamljenog bivstvovanja jedan crni labud dokazuje nepostojanost postojanih istina. Izranjajući iz vidovitosti dobročudnog vidovnjaka on promatra raskoš ove predivne noći i snenost novog sna u koji ga bogovi spustiše da objave savršenu nesavršenost vjerovanja. Malena orahova ljuska dolutala iz drame o Danskom kraljeviću izrasta u galiju punu struna univerzuma u životnu lađu u koju se smjestio cijeli svijet. Na sceni velikog bezvremenskog teatra se odigrava premijera bez reprize, rađanje ljubavi iz crno bijelih neboja predvremena koje se dotaknute srcozorjem vječnosti pretaču u simfoniju dugina spektra i sjedinjuju nebo i zemlju u simetričnu nesimetričnost života. U krugu, koji se vrtloženjem onostrane volje pretvara u kristalnu kuglu vječnosti, titraju strune i plešu nenapisanu bajku o postojanosti ljepote. Budim se iz ovog ljubičastog sna i uranjam u purpurno praskozorje jave. Na satenu pored mene još usnuo smiješi se pjesnik osmijehom nevinog djeteta.       
Moje srce otvara svoje klijetke da ljepota ovog jutrenja oplodi kristalne cvjetove u perivoju duše i dozvoli mladom danu nastavak noćašnjeg ljubavnog čina. Žudnje i strasti skupljene u treptaju oka budnosti rastaču svoju snagu tijelom koje još umorno od odsanjane ljepote čeka njegove usne kojima će kapljice znoja preobraziti u bisernu nisku, u znakovlje vječnog pripadanja ljubavi. Vidjeh te noćas u snu, šapnuh. Labuđi pjev je još uvijek titrao u zraku. Bila si i ostala moja Leda odgovori dječak očiju boje sna u kojem vidjeh svoj san.

http://umijece-vremena.blogspot.com/ 
http://nebesko-vreteno.blogspot.com/ 


Keine Kommentare: