taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Freitag, 22. Juli 2011

Srećozorje sna...






Srca dva zaplesaše život zvjezdanim putevima snova. Ruke poludjele od ljepote pretvoriše dodire u svileni veo sjedinjenja, u svjetlosni zagrljaj vječnosti, u paperje meko na kojem samo ljubav spava. U očima zaiskriše Venerine boje, u ušima odzvanjaše simfonija beskraja ritmom otkucaja srca i treptaja očiju. Oko njih zamirisaše ruže i jasmin, znak da su se srodne duše srele u svijetu bez granica, u beskraju sna.
Ljubav je osjetila pretvorila u čudesno čulo osjećanja osjećaja i za srca dva više nije bilo sati, dana, godina, sve je postao samo trenutak ljubavi. Među otkucajima srca se širila čarobna svijetlost koja zaobljuje prostor i stvara vrijeme, svijetlost to čudesno znanje istinskog življenja života.
Znanje je ljubav, a ljubav je samo sjećanje, ljepota postojanja, osjećanje osjećaja, ljubav, ta vrhovna svećenica sreće, ljubav, to čudesno znanje koje osjetila pretvara u poeziju osjećaja. Zaustavljena u svjetlosnom zagrljaju lakoće postojanja, svijesna ljepote sjećanja, osluškujem poeziju osjećaja i budim se sretna zbog sunca koje miluje svitanje, zbog osmijeha neba, zbog uzbuđenja moga i tvoga buđenja i volim te pogledom, sluhom i okusom.
Zovem te, krenimo nebeskim stazama, izgradimo mostove među zvijezdama, spustimo se Jakovljevim ljestvama u svitanje i dotaknimo rosu na travi, te čudesne dragulje, darove sretnog buđenja. Još snena grlim beskraj svemira i vječnost vremena, tu daleku ljepotu skupljenu u naše ovdje i sada u treptaj oka, u trenutak sretnog buđenja. Budna volim ljude koji bezimeni prolaze ulicom, trgove na kojima slušamo tišinu, parkove u kojima pjevaju ptice, osmijehe kamenih spomenika, volim sjećanje na prerano zaspale prijatelje s kojima smo djelili samo ljubav. Zbog njih molim nebo da ne bude krletka dušama nego gnijezdo ljepoti poslije ljepote života. Ljubavi, krenimo zajedno do kraja svijeta dok rijeka vremena bešumno protiče, probudimo se sjedinjeni u obećanju da ćemo izaći među koplja sunčeve svjetlosti i hrabro koračati među opustjelim srcima, poklanjati im zvjezdanu prašinu naših snova i u svakom zrncu pjeska zrcaliti samo ljubav!
LJUBAV, to čudesno sjećanje, to najvrednije, najsvrsishodnije, najčudesnije znanje, je najsvijetliji dragulj koji posjedujemo i pohranjujemo na oltaru istinski življenog života.

http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://nebesko-vreteno.blogspot.com/



Keine Kommentare: