taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Mittwoch, 13. Juli 2011

Madrigal sna...

 

Nebo je bilo obično, objavljivlo se Venerinim sjajem i Mjesečevim osmijehom. Bila je to ljubičasta noć puna nadahnuća satkanog sinestezijom osjetila. Učio si me letjeti i ja sam letjela beskrajem zajedničkog sna. Bio si Dedalus koji je labirintom snoviđenja prosipao opojne mirise i mamio me u središte ljepote. Bila sam Ikarus koji je letio ka suncu našeg zajedničkog neba. Bio si skiper poludjele lađe na valovima drevnih oceana, bila sam galeb koji se slijetao na palubu tvoga bića. Pozivao si me na slavlje osjetila, na izvor ljubavi. S tvojih usana su leptiri prenosili sjemenje sna u dubinu moga srca. Miris tvoga glasa je postajao rapsodija boja koje su me milovale nježnošću tvog pogleda. Nutarnja harfa je zatitrala pod dodirima tvojih šapata i skadala madrigal pun zvjezdanog praha. Na pješčanom žalu sretnog trenutka si gradio kule i pozivao me na ponoćni tango lijepih uspomena. Osluškivala sam muziku sfera našeg biverzuma i utapljala se zagrljaju tvoga glasa. Sunce nam je svojim sjajem dokazivalo da živimo na planeti maloga princa, ruže su pjevušile sonet od ljubičaste svjetlosti, vlati trave su mirisale mislima naših praotaca. Ljubio si me osjećanjem vječnosti i snagom sadašnjeg trenutka.


Na tvojim dlanovima oćutih rađanje žudnje i moć strasti koja se titrajim srca pretakala u ljepotu ljubičastog bezvremena našeg sna.





1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

i ovaj puta ja nemam riječi ,,,ja se samo mogu diviti tvo ćarobnom pisanju...nitko ili niko tako nepiše..ti si vila koja pišući budiš i nudiš novi pojesnički izraz i ljepotu duše,,,xy