taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Samstag, 6. August 2011

Iz kobalta noći...







bi ljubav, bi svjetlo koje pobjeđuje sve, ta tajanstvena energija kojom raskrinkavamo sve tajne nosi u sebi tajnu početka...
Nad obalom kobalt noći,
i more u koroti.
Ni svićarica nema
Lađe iz nekog tuđeg sna
poludjele u kanalu
otvaraju vrata pakla.
Plamen suklja,
proždire povijest Mediterana,
ruši stoljeća,
a sa napuklog žrtvenika
diže se ke nebu
dim sa mirisom maslina i mandarina
I bit će svjetlo
prosuće se sunce ruševinama hrama
iz pepela će uzletjeti
galebi ranjenih krila
i širiti sjeme ljubavi.


Sjećanja, ti vjerni čuvari hrama vremena izranjaju iz Mnemozinine rijeke i  zatvaraju vrata pakla. Titraju leptirići u mojoj glavi, tkaju tanano svilenkasto tkivo misli i šire ga krajolikom svijesti. Na oknima duše se zaustavljaju kao nježni dah srca kojim zamagljuju horizont tugaljivih osjećanja osjećaja. Iz vremena ratovanja na reljefu praprostora našeg rodoslovlja su ostale pjesme ispisane uzavrelom krvlju koja se pretakala u slova, riječi, stih. Iz kobalta noći su izlijetale ranjene ptice i donosile u kljunu znamenje korote koja je odijevala dušu i slijevala se niz tijelo kao poezija neisplakanih suza. Kada su leptiri, potjerani tutnjavom gnjeva, polijetali sa cvijetnih polja žitnice sna titraji zraka su dodirivali naša srca. Bio je to ružan san, veo tmine iza kojeg se tek nazirala istina. Tražili smo istinu, a ona je tonula sve dublje i dublje u plamenim jezicima koji su proždirali povijest Mediterana, povijest komadića cijeline koji je nam je Bog darovao kao znamen svoje ljubavi. U onom ljetu začuh glas sa početka priče. Bog reče neka bude svjetlo i bi svjetlo. Ljubav se ranjena, ali naša, vratila na obale naših sanja.






Keine Kommentare: