taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 22. August 2010

Varijacije na temu, agonije i ekstaze duše i čuvari vremena.





Sjećanja, ti tajnoviti stražari na dverima vremena me uvijek vraćaju u jedan stari san. Ljepota uspomena me grli sjajem sunčane svjetlosti i šutljva, kristalno jasna mi mirisima i tišinom šapuće uvijek nove bajke o prohujalim trenutcima sreće. Utopljam se u toj kristalnoj rešetki, uranjam u spiralnu dinamiku vječnog postojanja i u ovom sretnom trenutku budim vrijeme iz oluje ruža.  Stojim na proplanku i promatram kako se sunce i mjesec dodiruju ljepotom ljubičastog beskraja. Veliki oblak se kao svileni baldahin nadvio nad ovaj suton. U ovom trenu spajanja svjetlosti i tmine, u trenutku prividnog mira na vrhu svijeta čini mi se kao da se u njemu krije tajna početka sna koji već godinama budna sanjam. Ja, nemirni sanjar u tom oblaku naslućujem čudesnu snagu ljubavi i šapućem:

Tvoje oči, zrcala
tvog unutarnjeg sunca
moja sloboda je
u vjetru tvoga osmjeha
moja tuga taži žeđ
na izvorima tvoje sreće
krsti me imenom
tvoje ljubavi!


Pružam ruke i one postaju krila koja me nose u čudesne daljine sanjanih istina, na izvor početka. Iz oblaka mi se smješi bjelji od snijega, proziran kao kristal od nevidljivog sunca obasjan, anđeo ljubavi.




"Pođi sa mnom u ovaj ljubičasti san, otkrit ću ti istinu početka" začuh u vjetru treperenje struna nebeske harfe, simfoniju univerzuma, omamljujući pjev Sirena koje su Odiseja vabile u snove.
"Ja nisam Odisej." šapnuh
"Kreni u pustolovinu i doživi sve njene postaje. Spoznaj sudbinu čovjeka u čovjeku, onog sretnika koji ni u najvećim mukama nije zaboravio sanjati i osjećati ljubav."
Pogledah u beskraj i krenuh mislima ka sutonskoj zvijezdi, vidjeh u dubini oka, na izvoru koji me sa svemirom spaja, vidjeh zagrljaj galaksija, vidjeh kristalnu rešetku drevnih snoviđenja, vidjeh violetne tonove mliječnih staza i iznenada u toj ljepoti priviđenja, prepoznah istinu porijekla, vidjeh ljubav kako nošena prelamenjem svjetlosti, zagrljena simfonijom boja, okupana suzama neba slobodna i sretna beskrajnim svemirom jezdi. Osluhnuh melodiju ljubičastog sna i začuh riječi koje vječna svjetlost svojim zagrljajem šapuće tom čudesnom nebeskom cvijetu, začuh svjetlosnu muziku koju ta nebeska ptica u svojim njedrima oduvjek gnjezdi i daruje ritam života cijelome svijetu.




Dodir dviju ruka, čudesni šapat iznjedren iz duše svemira, treptaj energije sa izvora iskrićavog sjaja, romor sile što nam priča tisućljetnu priču, priču o svakome živome stvoru koji sebe susreće u ovom tanovitom ljubičasto- kristalnom koridoru. Vidim čovjeka u čovjeku, naslućujem puteve Noine arke, osjećam treptaje krila opjevane, opisane, oslikane golubice mira, vidim maslinovu grančicu u njenome kljunu i spoznajem da sam uistinu živa. Na obroncima snova i jave čujem romor nebeskih visina, huk rijeka, šum valova jezera i mora, prepoznajem nježni stih u kojem se sjedinjuje svitanje i zora, ljubičasta simfonija koja u meni zauvjek svojim sjajem grli sveto trojstvo, života moga, tvoga, njihovoga bezvremeni triptih. Ljudskost blješti zvjezdanim korjenjem, početcima ljepote koja duše mazi, dubinom čovječnosti tim svjetlosnim znamenjem, koje iskri dobrotu,toplotu i ljepotu na našoj životnoj stazi. Ljubav u ljubičastom zagrljaju svemirske svijesti vječno nam daruje blagoslove svoje, Eteru u udahu sreće, Geju u čvrstini puta, Rusalku u vodi koju pijemo, suze neba, njedra vječnoga Helija, spektar boja svjetlosnoga mosta, lahor u oluji snova, smiraj u krilu svevremena. U zagrljaju ljubičastog sna zvjezdana slova pišu zavjet tek srcem čitljiv, prosipaju vječni nektar, to božansko piće, piće koje kaplje s neba kapljicama sreće i slijeva se u kalež iz kojega rijeka našeg vremena istiće. Otvaram ciborij u kojem se život njedri, dozvoljavam duši da kristale sreće stvara, osluškujem tonove svjetlosne muzike ljubičastog sjaja, melodije skladane na strunama svijesti u dubinama svakog ljudskog bića, u simfoniji boje iznjedrene iz iskrenja očiju neba, skrivene u kristalima na licu vremena. Čujem himnu  ljudskosti, odu ljubavi posvećenu svim dušama svijeta, svim srcima univerzuma, svakom čovjeku u čovjeku. 
 
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=20865
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=20963
http://sretan-trenutak.blogspot.com/2010/04/u-zagrljaju-ljubicastog-sna.html

Keine Kommentare: