taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Dienstag, 24. August 2010

Varijacije na temu, agonije i ekstaze duše u vremenu dobroga Maga.




ŽENA ŽENI IZ SJENKE SNA

Jedna je žena treperila u svom bjesu i grubošću skrivenom u šapatima duše stala pred porotu i razbijala sliku žene. Sa željom osvete bacala je blato na sjenke sna kroz maglovitu sferu nestvarnog svijeta, kao štektanje hijene padale su uvrede i proždirale zadnje krhotine povjerenja, ubijale dušu, gnječile srce. Druga je žena razgolićena do klevete tražila oproštaj u zvezdanom orlu, u mislima starog indijanca, u zvjezdanom zagrljaju, u maglovitim daljinama nestvarne istine. Žena ženi iz sjenke sna pruži srce na virtualnim dlanovima, srce odbačeno pod nazivom "dotična osoba", to srce krvari tugom i prigušenim gnjevom. Osjećaj ljubavi rađa nove sne, ljubav tka ljepotu postojanja, ljubav gnjev pretvara u blagost, ljubav grli svjetlosnim zagrljajem svaki novi dan. Žena ženi iz sjenke sna poklanja ovaj stih, pjesmuljak tuge, dlan bez srca jer srce je već davno odbačeno, odbijeno, zgaženo, proglašeno bolesnim, neupotrebljivim.




Žena ženi iz sjenke sna ostavlja ovaj virtualni cvijet i suze, kristale svoga sna na laticama.




To je bilo u vremenu koje nazivam rat taština, vihor virtualnih sudbina. Napisah ovu  pjesmicu  nadajući se........ali uzaludno sam se nadala. Bila je odbačena kao i moje srce nazvano bolesnim, kao i moja osobnost nazvana dotićna osoba. Prošla je godina dana, jutros odlutah u taj svijet i vidjeh da tamo još uvijek traje rat taština i prisjetih se ovog teksta. Vrijeme liječi rane, ali ožiljci ostaju, ožiljci koji ponekad proplaću sjećanjima, tim tajnovitim čuvarima našeg vremena.

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=28731
http://sretan-trenutak.blogspot.com/2010/03/pismo-koje-je-ostalo-bez-odgovora.html

Keine Kommentare: