taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Sonntag, 22. Mai 2011

U podmorju sna...




Na početku je bila svijest, Stvoritelj, anima mundi koja iznjedri ljubav, titravi aktus purus. Titrala je ljubav tražeći misao o sebi da zagrljajem stvore osjećanje osjećaja. Zagrljaj se dogodio na vratima vječnosti, na margini jučer i sutra, u zrcaljenju iluzije i stvarnosti, sna i jave. Misao je dobila dušu i plešući svoj ljubavi ples podmorjem sna rađala zvijezde koje su napuštale oceane i uranjale u praprostor i iskrile pravrijeme. Znoj njenog srca se pretvarao u suze kojima je ljubila svjetlost koja je čeznutljivo izranjala iz prajuhe nepostojanja i postajala kristalni most između neba i podmorja sna. U kristalima se zrcalio život i tražio propusnicu da osmisli san i javu, da ljubav odjene u čovjeka. Nevidljiva ruka Stvoritelja dotaknu kristal i on zatitra ljubavnim žarom iz kojeg proključaše vulkani strasti, suknuše baklje noseći u sebi prah koji stvori Zemlju na koju iz podmorja sna izroni čovjek u svoj svojoj ljepoti. Još uvijek se u sjećanjima na početak zrcali ples koji odplesasmo prije stupanja na ovozemaljske puteve. U maglovitim uspomena vidim ples tebe i mene u oceanskim dubinama, osjećam lakoću postojanja na koraljnim otocima, čujem šaputanje školjki, pjev sirena i smijeh delfina. Na usnama su nam se rađali biseri koje poklanjasmo ribama koje su nas znatiželjno promatrale diveći se našim zagrljajima. Ljubav nas je odnijela u dubine strasti i ostavila u Atlantidi, da na tom izgubljenom kontinentu svijesti naučimo živjeti.  Voljeli smo bezglanim pokretima srca i nečujnim uzdasima duše. Bili smo ljubav koju iznesosmo u ovozemaljski život. Za nama su ostale dubine podmorja sna i sjenke nepostojanja. Život nas grli vječnom svjetlosti koja se rodila da bi rodila nas. Mi u sebi nosimo tajnu šifru početka i ljubav. Na tvrdoj zemlji nas dočekaše bijele golubice, tajanstveno znamenje postojanja u zagrljaju svevremena.





1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Zagrljaj se dogodio na vratima vjećnosti na margini jučer i sutrau zrcaljenju iluzije i stvarnosti,sna i jave....."opet te citiram jer takve opise treba upamtiti...posebni su,neobićni i prekrasni....volim tebe t voju ujetnost pisanja...xy