taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Dienstag, 9. November 2010

Varijacije na temu, agonije, ekstaze i inicijacija duše u memoriji srca.






U snovima često susrećem čuvaricu Atlantide, vidim ju usnulu na portama oceana snova, uranjam u beskrajno more želja i onda iznenada čujem zov orkanskih visina. Tada spoznajem da živimo u zagrljaju vječne svjetlosti koja nas ostvaruje u beskraju i bezvremenu svijeta, da smo uvijek i tu i tamo, da smo tek titrajuća struna u sonati vremena, kristalna suza na licu vječnosti. Kada koračam zvjezdanim stazama duše, zaustavljam se na Damjaninom mostu i osjećam kako me njena snaga oslobađa od svih nesigurnosti, kako me simfonijom boja hrabri, kako potrvđuje drevne mudrosti koje svjetlosnim šapatom u meni oduvjek žive. Osluškujem svjetlosnu muziku duše, srce otkucava prohujalo vrijeme i osjećam trenutak u sebi, lepršavi let tog svojeglavog, ali pravednog Boga.


Tamo gdje riječi šute,
gdje su misli nepotrebne
a ljubav u nama raste
Tamo gdje rijeka vremena
deltom grli more snova
a ljubav u nama traje
Tamo ćemo
na obali spokoja i sreće
zagrljajem ubiti hladnoću i
vidjeti cvijetanje nezaboravka,
tog čudesnog plavetnila,
znaka vječnosti želje i
trajanje plavoga sna.


Smjenjuju se eoni i stoljeća, godišnja doba, u svom neprestanom dolaženju, prirodi presvlače odore, ljudsko srce titra tonovima čudesne simfonije našeg malog univerzuma, srce to središte samsare, se do zadnjega daha igra sa vječnim proljećem u sebi. Iz tog vječnog vrtloga izranja trenutak ljubičastog jutrenja. Zagrljaj svjetla i tame, svakodnevna renesansa, u renesansi vječnosti, proljećem pretvara pupoljke tek procvalog cvijeća, plavog cvijeća u veliki ocean sna, a vjetar donosi s neba samo miris ljubavi. Udišem ljubav i osluškujem poeziju srca koja mi šapuće, oživi tog svojeglavog, ali pravednoga Boga, oživi ga u sebi i u meni. Slike davno zaboravljenih proljeća oživješe ovim divnim snom u ovoj čudesnoj oluji sjećanja i cvijeća. Kotač života, ta čudesna ruleta se vrti, film proživljenog odaje ljepotu proteklog vremena, dokazuje da se sve, baš sve u dubini unutarnjeg svemira krije, da tu u širinama svijesti božanska iskra dušu i tjelo spoznajom grije. Tu u beskraju satkanom od kristalnih niti izraslih iz zagrljaja duše i materije, iz vrtloga vretena vremena izranja vrulja životne energije i zlaćanom spiralom nas sjedinjuje sa energijom univerzuma.

Slika, Josephine Wall


http://umijece-vremena.blogspot.com/
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=25111

Keine Kommentare: