taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Donnerstag, 5. Mai 2011

Fantomska bol prohujalog vremena...





Doživjeh, odživjeh i preživjeh kirurški zahvat, zaleđivanje leptirastog tkiva u dubini mozga, amputaciju jednog dijela duše. Neuroznanost dokazuje da i poslije kirurškog zahvata fantomska bol ostaje, s njom moramo živjeti cijeli život jer u dubini sante leda, u Freudovoj podsvjesti  je amputacija sjećanja nemoguća. Sjećanja, sklupćana  u buket uspomena ostaju ostaju vjerni čuvari na vratima vremena. U filozofiji mirisa se zrcale trenuci vjerovanja, pisma sjenkom duše potpisana, istina skrivena u poeziji drevnih oceana, rođendanska čestitka leptirastim titrajima srca ispisana. 




Promatram ljubavni ples duše i njene sjene, srcem gledam u snovima zatvorenu, tu osjećajnu igru tetrijeba i ždrala, treperavu igru lepršavih leptira, igru svilenkastih leptirovih krila. Vidim zrcaljenje Mjeseca i Venere u vječnom zagrljaju božanskoga vala, u treptajima pjenušave moći srčanih uvala. Osjećam da je treperava ljepotica noći, čudesna zvijezda iznjedrena na pjesku morskoga žala, boginja ljubavi, anđeoska snaga drevnih vjerovanja, bezvremena snaga satkana od pjene i kristala u ljudskoj duši i njenoj sjeci, u zaljevima srca vječno skrivena. A sjenka duše nad srcem bdije, ljudskim srcem, tom katedralom vjerovanja, tom maleno- velikom tvornicom čudesa koja hrani dušu, koja iskri izvor snova, sjećanja i sve sreće i sve tuge proteklih godina u sebe zatvara. Hvala ti, sjenko draga što srcu mome poklanjaš trenutke sreće, što me često razotkrivaš meni samoj, što me kritički promatraš, što me budiš iz noćnih mora i što me ponekad činiš posebnom u snu koji budna sanjam. Hvala ti sjenko draga što sudjeluješ u mojim snovima, hvala ti što mi poklanjaš krila za let ka dalekom izvoru sa kojega sam krenula na ovo daleko putovanje bezvremeno. Hvala ti draga sjenko da postojiš u ovom svjetlosnom zagrljaju, hvala ti što si rođena u zagljaju mjeseca rožnjaka, u što svojim postojanjem širiš mirise majskih ruža i tonove sonate od snova.


Keine Kommentare: