taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Samstag, 7. Mai 2011

Per aspera ad astra.........

Možda je zapisano u nekom stoljetnom kalendaru, ili se dogodilo u trenutku kada sam rođena, ali znam da je počelo davno, da je zapisano među zvijezdama. Sigurno sam prvim plačem već izgovarala tvoje ime i nitko nije slutio, a mi smo se već onda tražili među tek rođenima. Kada si izgovarao svoje prve rečenice moje srce je pobijedilo čeličnu ruku smrti. Možda je bilo tako, a možda sam osjetila tvoju blizinu na platformama tramvaja zvanim čežnja. Ako postoji magična ruka sudbine što Kupidu poklanja strelice onda je za naša srca izabrala veliku, nedjeljivu, neuništivu.
A možda je sve samo ljubav.Lutam zaobilaznim putevima na kojima su brzine ograničene. Zaustavljam se na platformama tramvaja gdje vjetar mrsi kosu i donosi miris šljunka, a pored mene niču asfaltni bulevari i metroi u kojima nema vremena za čežnju. Osluškujem violine na mjesečini dok oko mene tutnji život i blješte neoni. Rekli su mi da slaviš Bakusa kada je vrijeme za snove, da brišeš tragove dosadašnjih istina i ja te noćas potražih pod mostovima. Klošari su sakrivali lica i pružali ruke, osjetih miris istrošene ljubavi i dotaknuh jedne zatvorene oči. Gorčina je prelazila u bol, tvoj pogled bez osmijeha, a suze su mirisale na vino. U tvojim rukama neka nepoznata kosa i ja zaustavih snove da ne pukne čaša iz koje smo ispijali ljubav.Na delti ljepote, tamo gdje želje razbijaju tišinu neka zalutala barka spusti jedra na pješćanom žalu vjerovanja. Ruke mjesečine raspletoše kose anđeoskog sjaja. U Neptunovom hramu sirena dotaknu gitaru i prosu plimu sreće. Jedna zvijezda padom dotaknu tišinu na srebrenom sagu mjesečine. Zaplesasmo svoj prvi tango, tvoje usne dio mene, ruke u klupku neznanjazapletoše stvarnost u vir snova. Kao ljetna kiša su kapal milovanja, a nebom je klizila ponoć šireći miris navlažene svile i jecaj tek ostavljenog djetinjstva. Dva galeba poletješe u nebo krila punih tek naćetih snova, a u pijesku ostadoše tragovi jedne uspomene.

"Odakle dolazi ljepota" Dijana Jelčić- Starčević, Zagreb, 1987.Keine Kommentare: