taj odbjegli titraj Kronosova oka skriven u dubini mene, u još uvijek nepoznatim širinama, u nepreglednim osjećajnim pustinjama blješti očima tuđim nevidljivo zdanje, čudesna zgrada sanjanih istina, kristalni dvorac umom zaboravljenih susreta, drhtava riznica puna lijepih sjećanja. Tu iza zrcala svijesti, u za druge nedohvatnim daljinama, rijeka života nečujno žubori, iskre kapljice kao ljubavno znanje, neizgovorene, tek naslućene tajne o kojima mi boginja u meni o vječnosti govori.

Montag, 13. Juni 2011

Omage jednom nedosanjanom snu...







U nadrealizmu trenutka osjećam okretanje planete, spoznajem istinitost vrtloženja u vječnost u kojoj se ogleda prošlost, zrcali sadašnjost i naslućuje budućnost. Točka tog beskraja pripada meni, darovana mi je rođenjem u ovome ovdje i ovome sada. Starost bezvremena još nije određena, tek izračunata okretajima  plave ljepotice u njedrima svevremena. Globus na ramenima Atlasa, cijeli život zgusnut u geometriji između glave i vrata, zatvoren u arhitekturu rondoa spoznaje. Jedna duša je naslikala povijest rodoslovlja surrealizmom svjesnosti. Listam monografiju budućnosti i osjećam povezanost korijenja i krošnje u kojoj pjevaju ptice vječnosti. Vidim sudbinu iscrtanu kistom mašte i dozvoljavam oblacima da me zaluđuju plesom postojanja u zapisima drevnih poeta. Na svodu beskraja leprša nebeski orao, oceanom snova plovi leptirasta galija, vitez tužna lica se bori sa vjetrenjačama, u čašama postojanja se zrcale tijela izvađena iz smrtnosti i pretočena u rijeku vremena. U simbiozi trajanja u biverzumu ljubavi vidim neraskidivost zagrljaja suprotnosti, naslućujem titraje srca kozmosa u potezima nadrealističkog kista. U kalupima stopala ćutim most kojim koračamo iz sada u novo sada, na Kairorsovoj vagi se ogleda harmonija kruga trajanja koje se živi na jakovljevim ljestvama koje nas odvode u krošnju drva spoznaje i uspavljuju razbacane strasti  iznjedrene iz titraja večno budnog srca. Duša umjetnika me gleda očima anime mundi pretočene iz pucanja opne prve pisanice. Osjećanje osjećaja se potvrđuje u slikama života koji se pretače iz stvarnosti  u iluziju surrealizma, u treptaj oka nekog dolazećeg vremena. Lutam obroncima prohujalog vremena, titrajima pjesmi vila slovenskih, gradom sanjajućih knjiga, u misaoni Proustiani susrećem duše odlutalih poeta, dodiruju me misli zgusnute u glazbu  i sliku vječnosti i sretna sam jer trajem u moći sadašnjeg trenutka u kojem se ogleda prošlost i naslućuje budućnost.





1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

"Sretna samjer trajem u moći sadašnjeg trenutka u kojem se ogleda prošlost i naslućuje budučnost"opet jedna od tvojih poetskih misli...bravo!!!xy.